Zoeken

Saoedi-Arabië vergemakkelijkt Umrah voor Marokkanen

6 april 2022 - 19:40 - Wereld

©

Saoedi-Arabië heeft besloten Marokkanen en andere mensen die beschikken over een Schengenvisum, toe te laten tot zijn grondgebied, voor het verrichten van de Umrah.

Goed nieuws voor degenen die Umrah willen verrichten. Houders van een geldig Schengenvisum of een geldig visum van de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk kunnen nu een toeristenvisum krijgen bij aankomst in Saudi-Arabië.

Lees ook: Ramadan: Marokkanen vinden moeilijk plaatsen voor Umrah

Houders van deze visa moeten zich wel houden aan de beperkingen in verband met Covid-19. In een verklaring zegt het Saoedische ministerie van Hadj en Umrah dat het dragen van een masker tijdens het verrichten van de Umrah in de Grote Moskee nog steeds verplicht is.

Lees ook: Royal Air Maroc rechtvaardigt te kort aan vluchten voor Umrah

Pelgrims moeten ook aan andere verplichtingen voldoen. De Umrah-vergunning van pelgrims die Saudi-Arabië niet binnen maximaal zes uur na het maken van de afspraak binnenkomen, wordt geannuleerd. Indien houders van een Schengen-, Brits- of VS-visum positief testen op het coronavirus voordat zij Saudi-Arabië binnenkomen of in contact zijn geweest met een besmette persoon, zal de afspraak ook worden geannuleerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team