Zoeken

Hadj 2024: Saoedi-Arabië ontkent besmettelijke ziekten onder pelgrims

18 juni 2024 - 10:30 - Wereld

©

Het Saoedische ministerie van Volksgezondheid meldt dat er tijdens het Hadj-seizoen van dit jaar geen besmettelijke ziekten zijn waargenomen onder de pelgrims. De autoriteiten benadrukken dat ze zich blijven inzetten om pelgrims integrale zorg te bieden.

"Er werden geen besmettelijke ziekten geregistreerd onder de pelgrims," aldus Hani Jokhdar, viceminister van Volksgezondheid, tijdens een persconferentie. Hij voegde wel toe dat er rekening werd gehouden met enkele bijzondere gevallen.

Lees ook: Hadj 2024: Europa geeft gezondheidswaarschuwing uit

Het ministerie herhaalde de toewijding van het Saoedische zorgsysteem om pelgrims de best mogelijke zorg te bieden. Dit wordt gedaan door de inzet van medisch en administratief personeel, faciliteiten en gezondheidscentra in Mekka, Medina en de Heilige Plaatsen. De focus ligt op het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van pelgrims tijdens het Hadj-seizoen 1445H/2024.

Volgens de laatste cijfers van het ministerie hebben 93.000 pelgrims gebruik gemaakt van de verschillende medische diensten die door de Saoedische gezondheidscentra worden aangeboden.

Lees ook: Vijf Marokkaanse pelgrims omgekomen vóór aanvang Hadj in Mekka

In Europa hadden de gezondheidsautoriteiten enkele dagen geleden een waarschuwing uitgegeven aan pelgrims die naar Mekka gaan voor de Hadj, na de detectie van verschillende gevallen van meningitis bij niet-gevaccineerde personen die de afgelopen weken uit Saoedi-Arabië terugkeerden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team