Zoeken

In Marokko verpletteren foodtrucks traditionele restaurants

13 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

In Marokko en met name in Casablanca, zorgen foodtrucks voor onvrede onder eigenaren van traditionele restaurants die nog herstellen van de gevolgen van de Covid-19 pandemie.

Sinds 2020 zijn deze rijdende restaurants toegestaan door de gemeente en zijn ze zeer populaire geworden in industriële zones, universiteitscampussen, opleidingscentra, administratieve wijken, openbare tuinen en stranden, meldt Maroc Diplomatique.

Lees ook: Traditionele cafés in oorlog tegen koffie trucks in Marokko

De gemeente Casablanca stelt specifieke eisen aan exploitanten van foodtrucks. Hieronder vallen het zichtbaar weergeven van het menu en de prijzen, het handhaven van een minimale afstand van één kilometer tussen foodtrucks, het strikt naleven van de geldende hygiënenormen (inclusief toegang tot water en elektriciteit, een koelkast, afvalbeheersysteem en roestvrijstalen apparatuur), en het verbod op het bereiden van gerechten met melk en zuivelproducten, evenals traditionele gerechten zoals couscous en tajine.

Lees ook: Ex-werknemer Koning Hassan II opent foodtruck in Frankrijk

Restaurant- en caféhouders in de regio Casablanca-Settat zijn niet blij met de huidige toestemming voor foodtrucks in de metropool. Ze vrezen voor oneerlijke concurrentie, met name fiscale ongelijkheid tussen traditionele restaurants en de nieuwe voedselwagens, wat zou kunnen leiden tot de sluiting van sommige etablissementen, meldt Le Matin. Deze cafés en restaurant proberen al maanden te herstellen van de gezondheidscrisis. De Marokkaanse Federatie van Cafés en Restaurants (FMCR) heeft onlangs de gouverneur van de regio Casablanca-Settat gevraagd om foodtrucks te verbieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team