Zoeken

Marokkaanse restaurants gaan strijd aan met straatverkopers

5 oktober 2023 - 17:00 - Marokko

©

In Marokko zijn formeel gevestigde restaurateurs in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met straatverkopers. Om een einde te maken aan deze oneerlijke concurrentie, roepen professionals op tot een duidelijke regelgeving voor de horecasector.

Eigenaren van cafés en restaurants in Marokko worden geconfronteerd met oneerlijke concurrentie van "informele restaurateurs" die de markt hebben overspoeld. Deze verkopers opereren in de horecasector zonder enige vergunning en overtreden daarbij de bestaande voorschriften en normen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Om deze oneerlijke concurrentie van straatverkopers te stoppen, doet de Nationale Federatie van Restauranteigenaren een beroep op het ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt Challenge.

Lees ook: Cafés en restaurants in Rabat staken tegen nieuwe belastingen

De straatverkopers hebben een negatieve invloed op de horecasector, klaagt de Federatie. Café- en restauranteigenaren moeten zich houden aan hun fiscale verplichtingen, sociale bijdragen en de normen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, wat niet het geval is bij informele verkopers. Concreet roept de Federatie op tot een intensievere aanpak van deze illegale handel en de invoering van een kaderwet om de tarieven voor het gebruik van openbare ruimtes te reguleren.

Bladna.nl