Zoeken

Thuisbezorging: Marokkanen vooral dol op Italiaanse keuken

1 januari 2024 - 17:13 - Marokko

©

Volgens het jaarlijkse rapport van Glovo hebben Marokkanen in 2023 een duidelijke voorkeur voor Italiaanse, Amerikaanse en Aziatische gerechten. Dit rapport, getiteld "Glovo Delivered 2023", biedt inzicht in de trends van thuisbezorging in Marokko en de ontwikkelingen in consumptiepatronen gedurende het jaar.

Casablanca onderscheidt zich als de stad met de meeste bestellingen onder de 48 onderzochte Marokkaanse steden. Met een indrukwekkende dichtheid van culinaire vestigingen, ongeveer 8 restaurants of winkels per vierkante kilometer, staat Casablanca bovenaan. Rabat, Marrakech, Tanger en Agadir volgen.

Lees ook: Israëlische concurrent van Glovo wil in Marokko aan de slag

In 2023 bereikten bestellingen van burgers, pizza’s en sushi nieuwe hoogten, met gemiddeld 13 burgers, 7 pizza’s en 2 dozen sushi per minuut die door het hele koninkrijk werden geleverd.

Hoewel 80% van de bestellingen uit de horeca komt, merkt Glovo een opmerkelijke groei in de Quick-Commerce sector op, met name voor leveringen vanuit supermarkten en andere winkels. Ongeveer een kwart van de gebruikers van het platform heeft producten laten bezorgen variërend van elektronica tot schoonheidsproducten.

Lees ook: Jumia Food stopt activiteiten in Marokko

Het rapport benadrukt ook seizoensgebonden consumptiepatronen. Zo werd er bijvoorbeeld een stijging van bestellingen waargenomen in de noordelijke kuststeden tijdens de zomer, gekenmerkt door vakanties en de terugkeer van in het buitenland woonachtige Marokkanen. De heilige maand Ramadan zag ook een toegenomen interesse in traditionele gerechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team