Zoeken

PJD linkt aardbeving aan "collectieve zonden" van Marokko

26 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

De PJD heeft zich uitgelaten over de krachtige aardbeving van 8 september die Marokko in rouw dompelde. De politieke partij deed daarbij enkele omstreden uitspraken die slecht vallen bij de Marokkanen.

"We moeten ons realiseren dat ’terugkeren naar God’ betekent dat we ons op sommige gebieden van ons leven van Hem hebben verwijderd. Daarom moeten we naar God terugkeren zodat Hij onze wonden kan helen en ons kan compenseren voor deze beproeving. Maar we moeten ook als natie nadenken of wat gebeurd is wellicht het resultaat is van onze zonden, overtredingen en schendingen, niet alleen individueel, maar ook collectief en politiek", aldus een verklaring van het algemeen secretariaat van de PJD na een bijeenkomst op zaterdag.

Lees ook: Aardbeving in Marokko is "Goddelijke straf"

"Want het gaat niet alleen om individuele overtredingen, maar ook om zonden, overtredingen en schendingen op politiek vlak, zoals in het algemene politieke leven, verkiezingen, verantwoordelijkheden, openbaar bestuur en vele andere gebieden," vervolgde de islamistische partij.

PJD-leider Abdelilah Benkirane prees wel "de centrale rol van Koning Mohammed VI in het aanpakken van de gevolgen van deze aardbeving", en "zijn herhaalde vergaderingen, de snelheid, efficiëntie en vrijgevigheid waarmee besluiten werden genomen om de inwoners van de door de aardbeving getroffen regio’s te helpen."

Lees ook: Koning Mohammed VI tikt PJD op de vingers na kritiek op normalisatie Israël

De aardbeving van 8 september heeft bijna 3000 levens geëist. Ook raakten ruim 5500 mensen gewond en werden onder meer 530 scholen en 55 internaten vernield. Meer dan 300.000 mensen zijn getroffen door de ramp, volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team