Zoeken

Opnieuw aardbeving in Casablanca

29 oktober 2023 - 18:00 - Marokko

©

De aarde heeft opnieuw gebeefd in Casablanca, waar in de nacht van 28 op 29 oktober 2023 een aardbeving met een kracht van 4 op de schaal van Richter werd geregistreerd.

De beving werd rond 2 uur ’s nachts gevoeld in de regio Casablanca. Er zijn geen slachtoffers gemeld. Minder dan een half uur later werd ook een aardbeving met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter geregistreerd in de stad Marrakech. Ook daar werd geen melding gedaan van slachtoffers of schade.

Lees ook: Al Hoceima bereidt zich voor op aardbevingen

Op 8 september werd Marokko opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter, de krachtigste die het koninkrijk in een eeuw heeft geraakt volgens het Nationaal Instituut voor Geofysica.

Lees ook: Kracht aardbeving Marokko gelijk aan 25 atoombommen

Volgens de laatste cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken vielen begin september 2946 doden en 6125 gewonden bij de aardbeving, die ook enorme materiële schade veroorzaakte. In totaal zijn 60.000 woningen in bijna 3000 dorpen in de Hoge Atlas volledig of gedeeltelijk ingestort. Marokko heeft een bedrag van 120 miljard dirham toegewezen voor de wederopbouw, herhuisvesting en sociaal-economische verbetering van de getroffen gebieden over een periode van vijf jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team