Zoeken

Imane belandt in rivier in Zemst en verdrinkt

31 januari 2023 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De 25-jarige Imane Khraiss belandde zaterdagnacht in het Vlaams-Brabantse Zemst met haar fiets in de Zenne. De brandweer was zeer snel ter plaatse maar was toch te laat om haar te kunnen redden. De kans om de jonge vrouw levend terug te vinden is onbestaande.

Zaterdagnacht fietste Imane zoals vaak op het jaagpad langs de Zenne. Ze werkte in een restaurant in Mechelen en ging met haar fiets naar haar ouderlijk huis in Eppegem, een deelgemeente van Zemst. Ze verloor om onduidelijke redenen de controle over haar fiets en viel in de Zenne, schrijft de Gazet van Antwerpen. Twee getuigen meldden zondag rond 01.00 uur dat een vrouw met haar fiets vanaf het jaagpad in de Zenne was gevallen. Ze riepen onmiddellijk om hulp. De politiezone Kastze en de brandweer begonnen een zoekactie in de rivier, maar konden de jonge vrouw niet zelf uit het water halen. Een kwartier later stonden duikers van de brandweer klaar om de jonge vrouw te redden.

Lees ook: Vrouw (19) uit Boxtel komt bij ongeval in Marokko

De brandweer zag haar lichaam drijven, maar kwam te laat om haar te redden. "Twee brandweermannen sprongen in het water, maar ze konden haar net niet vangen," vertelde één van de twee getuigen. "Twee brandweerlieden zijn het water ingegaan in de hoop haar lichaam uit de sterke stroming te halen en naar de kant te brengen. Helaas heeft dit niet gewerkt," bevestigt Alain Remue, van de eenheid Vermiste Personen. Het lichaam van de jonge vrouw verdween uiteindelijk onder water en ook een zoektocht door het reddingsteam met behulp van een drone leverde niets op. De interventie heeft de betrokken brandweerlieden diep geschokt. Ook al is het niet mogelijk om te weten hoelang Imane nog leefde na haar val, het idee dat er misschien een kans was om haar te redden achtervolgt de brandweer. Er is een psychologische steuncel gepland.

Lees ook: Wegpiraat die Aymen doodde naar buitenland gevlucht

De zus van Imane sloeg alarm toen ze zondagmiddag zag dat ze niet was thuisgekomen en dat haar gsm uit leek te staan. Haar moeder Hajiba is in shock en werd zondagavond ook fysiek onwel. Broer Youcef deelde zondag op sociale media zijn frustratie over het gebrek aan een afsluiting langs dat gevaarlijke stuk van de Zenne en zei ook niet te begrijpen waarom de brandweer in de vroege ochtend stopte met zoeken. Remue, die decennialang ervaring heeft, zegt dat het water ijskoud is en de jonge vrouw ook niet meer bij bewustzijn was toen brandweermannen haar zagen drijven. De familie moet zich volgens hem neerleggen bij het feit dat zij niet levend zal terugkeren. Dinsdag wordt opnieuw naar haar gezocht. Volgens de hulpdiensten is het lichaam van Imane door de sterkte stroming waarschijnlijk al tot in de Rupel en zelfs de Schelde gevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team