Zoeken

Familie verdronken Imane reageert na nieuwe ongevallen bij Zenne

31 maart 2023 - 22:00 - Wereld

©

Twee maanden nadat de 25-jarige Imane Khraiss in de Zenne viel en verdronk, belandde afgelopen dinsdag opnieuw een fietsster in het water. De familie van Imane reageert onthutst op het nieuws. Ze vinden dat er te weinig wordt gedaan om ongevallen te voorkomen.

Dinsdagmiddag belandde de 40-jarige Nele, in Eppegem, net voorbij een brug in het water. Ze verloor haar evenwicht toen haar fiets een tak raakte. "Ik ben enkele meters meegevoerd door de stroming. Ik probeerde aan het opstapje aan de kant te geraken en dat lukte. Ik stond nog met mijn voeten in het laag water", zegt ze. Een dag na het incident met Nele belandde opnieuw een meisje met haar fiets in de Zenne in Eppegem. Het 14-jarige slachtoffer kon gered worden door de brandweer en werd opgehaald door haar ouders, schrijft het Nieuwsblad.

Lees ook: België: lichaam in Zenne gevallen Imane teruggevonden

Safaa, de zus van Imane die twee maanden geleden in de Zenne verdronk, is blij dat de ongevallen deze keer niet fataal waren. "Het is nog altijd heel moeilijk voor ons. Ik ben op de plek geweest om Imane te herdenken en om bloemen te leggen, maar sindsdien kom ik daar niet meer. Ik ben nog niet op een fiets gestapt, sinds wat mijn zus is overkomen. Voor ons als familie is dit nieuwe ongeval wel een bevestiging, van wat al langer daar in de buurt wordt gezegd. Hoe makkelijk het kan fout lopen en iemand in het water kan belanden. En hoe snel het dan voor een slachtoffer kan mislopen. Nu is er iemand die kan uitleggen, hoe er op zo’n plek wel degelijk fatale ongevallen kunnen gebeuren", vertelt ze.

Lees ook: Familie en vrienden nemen afscheid van Imane in moskee Vilvoorde

Burgemeester Veerle Geerinckx van Zemst heeft de familie van Imane uitgenodigd voor een gesprek over het ongeluk. "We hebben aangeklaagd dat de situatie daar gevaarlijk is, en dat er iets moet gebeuren. We weten niet wat er zou kunnen gebeuren, of wat de budgetten zijn. Maar er moet toch iets mogelijk zijn? Er wordt preventief veel te weinig gedaan. Er moest eerst een dode vallen, vooraleer er over de situatie wordt nagedacht. Ze zouden bijvoorbeeld de berm kunnen verhogen. Waardoor, als iemand er tegen botst, hij niet meteen in het water beland. Of ze zouden op verschillende gevaarlijke plaatsen ladders in het water kunnen hangen. Daardoor zou iemand makkelijker uit het water kunnen raken, vooraleer hij onderkoeld raakt", aldus Safaa. "De burgemeester heeft naar ons geluisterd, en ze zou het opnemen met de Vlaamse Waterweg. Maar we hebben sindsdien niets meer vernomen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team