Zoeken

Naima vreest op straat te belanden met haar gezin in Canada

14 maart 2023 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse moeder die in Canada door haar huisbaas onder druk wordt gezet om haar flat te ontruimen, leeft samen met haar gehandicapte man en hun twee kinderen in de "angst om dakloos te worden". Al bijna vijf jaar wordt haar verzoek om een sociale woning niet ingewilligd.

In 2011 verlieten de 50-jarige Naima Naimane en haar man Marokko, om zich in Rosemont-La Petite Patrie te vestigen, een gemeente in de stad Montreal, maar hun leven is verre van ideaal. De vrouw dreigt samen met haar gehandicapte man en hun twee kinderen van 10 en 12 jaar, uit haar appartement te worden gezet. "Ik word ’s nachts om 2 uur wakker om een flat te zoeken. Sinds november heb ik niets gevonden, ik kan zelfs geen woningen bezoeken omdat ik kinderen heb. Ik ben bang om op straat te eindigen", vertelt Naima aan Journal de Montréal.

Lees ook: Khadija met huisuitzetting bedreigd door gedrag zoon in Molenbeek (video)

In 2019 probeerde de huisbaas het Marokkaanse gezin eruit te zetten voor grote verbouwingen. Afgelopen november veranderde ze de reden voor de uithuiszetting. Deze keer liet ze Naima in een brief weten haar flat terug te willen nemen om haar echtgenoot te huisvesten. In februari bracht Naima de zaak voor de rechter, waar een beslissing wordt verwacht. "Het kan een maand tot drie maanden duren, ik moet nu wel blijven zoeken als ik iets wil vinden in het geval de terugname wordt aanvaard," zegt ze.

Lees ook: Bejaarde Marokkaanse in Amersfoort op straat door drugsdealende zoon

Naima zou zich niet in deze situatie bevinden als haar aanvraag voor een sociale huurwoning, die ze in 2018 indiende, was aanvaard. Voorlopig blijft ze zoeken naar een flat voor een huurprijs tussen de 800 en 1000 dollar per maand. "Meer dan dat kan ik niet neerleggen, want dat is al 50% van mijn inkomen. Voor die prijs is er niets", zegt ze. Ze breidde inmiddels haar zoektocht uit naar andere woningen en wijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team