Zoeken

Lichtpuntje in Ighil: aardbeving brengt nieuwe waterbron naar getroffen dorp (video)

18 september 2023 - 12:00 - Marokko

©

In het dorp Ighil, dat in de nacht van 8 september zwaar werd getroffen door de aardbeving, heeft een wonder plaatsgevonden. Temidden van de verwoesting en het leed is er een nieuwe bron van vers water ontstaan. Het nieuws verspreidde zich snel onder de inwoners en gaf hen een sprankje hoop in deze moeilijke tijd.

Een van de dorpelingen vertelde dat ze nu een plek hebben om water te halen voor hun families. Hij omschreef het water uit de nieuwe bron als ’zoet en lekker’. Dit is een onverwacht cadeau in de huidige omstandigheden van verlies en angst. Veel mensen in het dorp zien deze nieuwe waterbron als een zegen en een teken van bescherming.

Lees ook: Aardbeving in Marokko: opgedroogde waterbronnen herleven na 20 jaar

Volgens experts is het een bekend maar zeldzaam fenomeen dat een waterbron kan ontstaan na een aardbeving. De seismische activiteit heeft waarschijnlijk diepe geologische veranderingen veroorzaakt, wat heeft geleid tot de verschijning van deze nieuwe bron.

Lees ook: Mysterieuze "blauwe lichten" in Marokkaanse hemel eindelijk uitgelegd?

De natuur heeft een helpende hand geboden aan de inwoners van Ighil. Deze onverwachte en welkome bron van zoet water biedt enige verademing in het dagelijkse leven van mensen die zoveel hebben verloren.

Bladna.nl