Zoeken

Aardbeving Marokko: nieuwe dodental bekend

9 september 2023 - 21:37 - Marokko

©

Het dodental van de aardbeving die Marokko in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft getroffen, blijft oplopen. Het ministerie van Binnenlandse zaken doet melding in een nieuwe update van 1305 doden en 1832 gewonden, waarvan 1220 ernstig.

De aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter werd vrijdagavond rond 23 uur geregistreerd. Het epicentrum van de beving lag in het dorp Ighil bij Marrakech. De beving werd gevoeld in een straal van 400 km en zorgde voor paniek in grote steden als Casablanca, Marrakech en Agadir.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Algerije heropent luchtruim uit solidariteit

Marokko heeft steunbetuigingen ontvangen van tientallen landen. De Amerikaanse president Joe Biden, de Spaanse Koning Felipe VI of nog de Turkse president Erdogan hebben hun hulp aangeboden.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Koning Mohammed VI beveelt inzet leger

Een grote solidariteitsactie is opgezet, met name door de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, met als doel zoveel mogelijk fondsen te verzamelen om de getroffen bevolking te helpen. Ook vermeldenswaardig is dat Algerije haar hulp heeft aangeboden en heeft besloten haar luchtruim te openen voor humanitaire vluchten en het vervoer van gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team