Zoeken

Steeds meer huwelijken tussen Marokkanen en Israëlische vrouwen

28 november 2013 - 22:06 - Gemeenschap

©

Marokkanen trouwen steeds meer met Israëlische vrouwen. Dat blijkt uit een rapport van de Israëlische organisatie van de Mensenrechten.

Israël heeft volgens het rapport aangehaald door Al Massae, al enkele tijd te maken met een golf van Marokkaanse onderdanen die hun situatie in het land willen regulariseren.

Huwelijken tussen Marokkanen en Israëlische vrouwen worden vaak buiten Israël gesloten. Vooral in Europese landen waar grote Marokkaanse gemeenschappen gevestigd zijn, is dat het geval.

Aanvragen van verblijfsvergunningen door huwelijk worden onderworpen aan strikte procedures door de Israëlische autoriteiten. Vooral het moslim zijn van Marokkaanse aanvragers zorgt voor problemen, volgens een lokale NGO.

Israëlische autoriteiten zijn zeer streng bij regularisatie-aanvragen, met als doel de kandidaten ertoe te dwingen het land te verlaten, ook wanneer een koppel al kinderen heeft.

De organisatie geeft als voorbeeld het geval van een jonge Marokkaan getrouwd met een Israëlische vrouw, aan wie een bewijs van goed gedrag werd gevraagd om zijn situatie te regulariseren. Dit document kan enkel door Marokko worden afgeleverd. En omdat Marokko geen diplomatieke vertegenwoordiging heeft in Israël, zal de man zich moeten wenden tot de Ambassade van Marokko in Parijs...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team