Zoeken

Saoedi-Arabië legt strengere voorwaarden op voor huwelijk met Marokkaanse vrouwen

4 augustus 2014 - 22:01 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse vrouwen die plannen hebben om met Saoedische burgers in het huwelijk te treden, zullen van nu af aan veel strengere voorwaarden moeten voldoen. Volgens Alarabiya hebben de Saoedische autoriteiten onlangs maatregelen getroffen om huwelijken met Marokkaanse vrouwen moeilijker te maken.

Volgens de nieuwe voorwaarden moet een Marokkaanse vrouw bijvoorbeeld een strafblad tonen die zij moeten aanvragen bij de politie in Marokko of bij de Marokkaanse consulaire diensten in Saoedi-Arabië.

Dit document moet natuurlijk blanco zijn, wat wil zeggen dat de aanvraagster nooit veroordeeld mag zijn geweest of in aanraking met de politie zijn gekomen. De toekomstige bruid moet ook een medisch attest leveren waarin wordt aangetoond dat ze niet verslaafd is aan drugs.

Volgens Generaal Assaf Al-Qurashi, directeur van de politie in Mekka, moeten Saoediërs die met een buitenlandse vrouw willen trouwen, een aantal "officiële stappen ondernemen en aan bepaalde criteria voldoen". Zo moet de bruidegom onder meer ouder zijn dan 25. Ook moet hij zijn identiteit bewijzen aan de burgemeester van zijn stad en zijn gezinskaart tonen. Van polygame mannen wordt ook een medisch attest geëist waarin wordt aangetoond dat hun eerste vrouw kanker heeft, gehandicapt of steriel is.

In het geval van een polygame huwelijk moet de bruidegom bovendien de toestemming van zijn andere vrouwen krijgen om een Marokkaanse te huwen. Alarabiya meldt niet of de nieuwe voorwaarden enkel betrekking hebben tot Marokkaanse vrouwen en waarom ze door de Saoedische autoriteiten werden besloten.

De Saoedische ambassade in Rabat had in 2013 een rapport gepubliceerd over huwelijken tussen Saoediërs en Marokkaanse vrouwen. Deze zijn de meeste voorkomende gemengde huwelijken in Saoedi-Arabië. De hoge kosten van een bruiloft in het Arabisch land spoort Saoediërs steeds meer aan om buitenlandse vrouwen te huwen. Volgens een Saoedische diplomaat werden in 2012 ruim 600 huwelijken gevierd tussen Saoediërs en Marokkaanse vrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team