Zoeken

Cherifa en Rachid hebben goede reden om ’Blind gekocht’-huis te verkopen

29 mei 2021 - 16:00 - Wereld

©

Cherifa en Rachid zorgden bij veel kijkers van ‘Blind Gekocht’ voor verbazing toen ze hun nieuwe woning in het Belgische Hoboken meteen weer te koop te zetten. Ook makelaar Béa was woensdagavond stomverbaasd toen ze zag dat het huis alweer te koop stond op een immosite voor 395.000 euro. De originele vraagprijs was 315.000. Inmiddels is het duidelijk geworden waarom het koppel die merkwaardige beslissing nam.

In de meest recente aflevering van ‘Blind Gekocht’ werd er contact opgenomen met deelnemers Cherifa en Rachid. Ze vertellen dat ze hun nieuwe huis niet verkochten om er winst uit te maken. "De prijs hebben de makelaars bepaald. Wij keken er ook van op, maar uiteindelijk hebben wij geen expertise op dat gebied." Twee potentiële kopers waren zelfs bereid om meer te betalen. "Maar dat hebben we geweigerd. Het voelde niet juist. Het huis is verkocht aan de eerste kandidaat die de vraagprijs wilde betalen", zeggen ze in Het Nieuwsblad.

De reden van hun snelle vertrek ligt elders. "Het gaat niet zo goed met mijn vader", vertelt Cherifa. "Hij heeft een erg agressieve vorm van dementie en hij is de voorbije maanden snel achteruitgegaan. De Bourgondiër die hij altijd was, heeft plaats gemaakt voor een verzwakte oude man die amper nog iets zelf kan. Mijn moeder kan die zorg niet alleen dragen." Cherifa wil die zorg grotendeels op zich nemen, maar daarvoor wonen haar ouders nu te ver weg. "Organisatorisch werd het heel complex. Vroeger hoefde ik de auto niet te gebruiken om bij hen langs te gaan. Nu wel. Wanneer ik bij hen ben, wordt het vaak laat. Zeker de afgelopen weken, met de Ramadan, was dat het geval. Dan keerde ik ’s avonds niet meer terug naar huis, maar dan zat Rachid zonder de auto. En de afstanden die onze vier kinderen nu moeten afleggen, zijn te ver om met de fiets te doen."

Donderdag werd bekend dat het koppel andermaal een nieuwe woning wisten te bemachtigen. Op de Facebookpagina van immobiliënkantoor Vastgoed Walther Van Hoof is te zien hoe Rachid van een makelaar de sleutels overhandigd krijgt van zijn kersverse huis. Het leverde hen opnieuw een hoop verbaasde reacties op, maar dit huis kwam op hun pad terecht en beantwoordde nog beter aan hun verwachtingen. Het is namelijk veel dichter bij de ouders van Cherifa gelegen. Maar het huis is niet instapklaar, er moeten nog heel wat renovatiewerken aan het pand gebeuren en dat zal ongetwijfeld veel tijd in beslag nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team