Zoeken

Cherifa en Rachid van ’Blind gekocht’ zetten huis te koop

22 mei 2021 - 20:20 - Wereld

©

In het Play4-programma ‘Blind gekocht’, hebben vastgoedmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitecte Kelly Claessens een woning gevonden voor Cherifa (40), Rachid (43) en hun vier kinderen. Die zijn dolblij met hun nieuwe huis, maar willen het toch meteen weer verkopen, wat nooit eerder gebeurde in het programma.

Cherifa en Rachid zorgden voor nog meer primeurs in het programma Blind gekocht. Zo zijn ze ook het eerste koppel dat wegens hun islamitische geloofsovertuiging geen lening met rente wilde afsluiten. Ze verkochten eerst hun eigen woning voordat de makelaar naar een nieuw huis kon gaan zoeken. Ze beschikten over een budget van 330.000 euro, schrijft Het Nieuwsblad.

Omdat daar veel tijd over ging, konden makelaar Béa en interieurarchitecte Kelly pas een nieuwe woning vinden in Hoboken, één maand voordat het gezin het oude huis moest verlaten. De renovatiewerken moesten ook meteen van start gaan, waardoor Cherifa en Rachid niet vooraf naar hun nieuwe woning konden gaan kijken, tot grote bezorgdheid van Cherifa. "Je schrijft je in met het idee dat je gaat zien hoe het was. Nu heb je geen voor of na." Ook dat was een primeur.

Toen het gezin uiteindelijk in hun nieuwe huis kon gaan wonen waren ze ondanks alles zeer tevreden. "Ik ben opgelucht en blij", zei Rachid toen. "Dit is perfect voor ons. Dit kan zeker ons thuis worden." Met een fietsenberging in de voortuin, twee badkamers en vier slaapkamers, voldeed het huis aan de meeste van hun wensen.

Intussen staat hun nieuwe huis wel te koop voor 395.000 euro. "Ze hebben een beroep gedaan op een makelaar, die dan de prijszetting doet op basis van zijn of haar expertise", aldus Play4. Toch schrokken de makers en de experts een beetje van deze onverwachte beslissing. "Maar het belangrijkste is nog altijd het geluk van de kandidaten", zeggen ze. "Als om welke redenen dan ook deze woning het niet is, dan is dat hun volste recht om die beslissing te maken. Iedereen is vanaf dag 1 vrij om met hun eigendom te doen wat ze willen. Dat hoort er nu eenmaal bij."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team