Zoeken

HSL Kenitra-Marrakech: project vordert snel

25 maart 2024 - 14:00 - Marokko

©

De Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF investeert fors in de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech. Onlangs werd 695 miljoen dirham vrijgemaakt voor de aanleg van de spoorlijn.

De investering is bedoeld voor de verhoging van de capaciteit van de bestaande spoorlijn tussen Kenitra en Marrakech, evenals voor de ontwikkeling van de hub Casablanca. De werkzaamheden omvatten onder andere de bouw van nieuwe stations in Kenitra en Benguerir.

Lees ook: Marokkaanse HSL centraal in Europese rivaliteit

De nieuwe hogesnelheidslijn zal worden ontworpen om een maximumsnelheid van 350 km/uur te kunnen bereiken, maar de treinen zullen in eerste instantie met een snelheid van 320 km/uur over de 450 kilometer lange spoorlijn rijden. Het HSL-spoor doorkruist zowel plattelandsgebieden als de grootstedelijke gebieden van Rabat, Salé, Casablanca en Marrakech.

Langs de HSL-spoorlijn worden er verbindingen gemaakt met de bestaande spoorlijnen. Er komen onderhoudscentra in Kenitra, Rabat-Agdal, Ain Sebaa, Bouskoura, Nouaceur, Settat, Ben Guerir en Sidi Ghanem. De HSL eindigt zijn reis in het nieuwe station van Marrakech.

Lees ook: Spanje wil zijn HSL aan Marokko verkopen

In februari startte de ONCF een aanbestedingsprocedure voor de selectie van een aannemer die verantwoordelijk zal zijn voor de milieueffectbeoordeling en het sociale plan van het project. De geselecteerde aannemer, die een bedrag van 10,38 miljoen dirham ontvangt, zal een plan opstellen voor de beheersing van de milieueffecten en de sociale aspecten van het project. Dit plan omvat onder andere maatregelen voor de verwerking van afval, het behoud van bossen, de bescherming van het grondwater en andere aspecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team