Zoeken

Start aanleg hogesnelheidslijn Kenitra-Marrakech

20 februari 2024 - 23:00 - Marokko

©

De Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de start van de civiele werkzaamheden aan de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech.

De 40 miljard dirham kostende HSL zal Kenitra met Marrakech verbinden via Rabat, Salé en de nieuwe hub van Nouaceur. De maximale snelheid van de HSL ligt op 350 km/u, maar de commerciële snelheid zal 320 km/u bedragen voor de Al Borax-treinen en 220 km/u tussen de aansluiting Sidi Ichou en de tunnel van Rabat en tussen Aïn Atiq en Zenata.

Lees ook: HSL Kenitra-Marrakech: project vordert met hoge snelheid

Naast de HSL Kenitra-Marrakech worden er ook verbindingen met de bestaande lijnen aangelegd, evenals de ontwikkeling van stations, de klassieke lijn Kenitra-Rabat-Casablanca-Marrakech, de terminalfaciliteiten, de onderhoudsbases en de werkplaats voor het onderhoud van de treinstellen.

Er zullen nieuwe landinwaartse sporen worden aangelegd ter hoogte van de hub van Casablanca om de capaciteit van het bestaande spoorwegennet tussen Aïn Sebaâ en Bouskoura te vergroten.

Lees ook: Marokko: nieuws over HSL Marrakech-Agadir

Ook wordt er een nieuwe spoor aangelegd ter hoogte van het zuidelijke deel van de hub van Casablanca, die exclusief bestemd is voor de circulatie van de luchthavenshuttles en hogesnelheidstreinen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team