Zoeken

HSL Kenitra-Marrakech: project vordert met hoge snelheid

19 februari 2024 - 14:00 - Marokko

©

De Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF is druk bezig met de uitbreiding van de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech.

De HSL Kenitra-Marrakech wordt gefinancierd door de Verenigde Arabische Emiraten en zal naar verwachting in 2025 operationeel zijn. De werkzaamheden, die in vijf fasen worden uitgevoerd, omvatten de voorbereiding van de sporen en de verbindingen tussen verschillende stations, waaronder Rabat, Casablanca en de luchthaven Mohammed V. De totale duur van de werkzaamheden bedraagt 14 maanden.

Lees ook: ONCF start aanleg HSL Kenitra-Marrakech

Het project zal 70 miljoen arbeidsdagen opleveren en 3700 permanente banen creëren tijdens de voorbereidingsfase. Er zullen ook verschillende stations langs de route worden gerenoveerd, waaronder Casa Sud, de luchthaven Mohammed V, de nieuwe terminal van Nouaceur, het toekomstige Grote Stadion van Beslimane en Marrakech Palmeraie. In Marrakech wordt ook een onderhoudswerkplaats gebouwd.

De ONCF is momenteel op zoek naar een aannemer voor de uitvoering van de milieueffectrapportage van het project. De geselecteerde aannemer, die een bedrag van 10,38 miljoen dirham zal ontvangen, zal een plan voor milieubeheer en sociale begeleiding opstellen. Dit plan omvat onder meer de monitoring van afvalbeheer, ontbossing en grondwater.

Lees ook: HSL tussen Casablanca en Madrid vóór 2030?

Naast de HSL Kenitra-Marrakech heeft de ONCF onlangs een aanbesteding uitgeschreven voor het toezicht op de studies en werkzaamheden voor de bouw van het station Hay Riad in Rabat. Het project omvat de bouw van een stationsgebouw met alle faciliteiten, evenals parkeerplaatsen, perrons, buitenruimtes en commerciële zones.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team