Zoeken

Hoogseizoen Marokko: oversteek wordt duurder

19 mei 2012 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De veerboten "Marrakech", "Bni Nsar" en "Biladi" van de Marokkaanse reder Comanav Comarit, zullen binnenkort worden verplaatst naar een oude kade van de haven van Sète in Frankrijk. Daarmee wordt er plaats gemaakt voor de ferry’s van de Italiaanse Grandi Navi Veloci, dat op 25 mei een veerdienst start tussen Sète en Marokko.

Het Havenbedrijf van Sète besloot maandag de 130.000 euro schulden van Comanav-Comarit te laten vallen. Ook zullen de 200 Marokkaanse zeelieden, geblokkeerd op de drie veerboten sinds januari, hun lonen uitbetaald krijgen. In ruil accepteren zij de veerboten te verplaatsen om plaats te maken voor de GNV-ferry’s.

De bemanning van Comanav Comarit zal worden betaald met de opbrengsten van de verkoop van de "Marrakech", "Bni Nsar" en "Biladi" veerboten, aldus het Havenbedrijf van Sète, waar jaarlijks 200.000 reizigers de boot nemen voor Marokko.

Ondanks de nieuwe veerdienst van GNV, zorgt de verdwijning van de Comanav-Comarit-boten voor een prijsverhogingen op de oversteek. Luchtvaartmaatschappijen willen hier voordeel uithalen en hopen een maximum van de 2,5 miljoen verwachte Marokkanen aan te trekken tijdens de Transitoperatie 2012.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team