Zoeken

Comanav-Comarit boten binnenkort geveild

5 februari 2012 - 08:59 - Economie

©

De tijdelijk inbeslagneming van de veerboten van de Marokkaanse reder Comanav Comarit, namelijk de "Biladi", de "Marrakech" en de "Bni Nssar", wordt vandaag definitief als de eigenaar geen 200 miljoen dirham kan voorleggen.

Één maand werd toegekend aan de reder om zijn schulden gedeeltelijk te betalen. Deze periode eindigt op zondag 5 februari en wordt de inbeslagneming dus definitief. Vervolgens zullen de drie schepen worden geveild

Een crisiscel is al weken op zoek naar een oplossing om het nodige bedrag te verzamelen. Diverse banken zijn bereid om Comanav-Comarit geld te lenen op voorwaarde van een garantieregeling met de Staat.

Het management van Comanav Ferry zegt dat de prioriteit is, de in beslag genomen veerboten terug te vorderen en op tijd klaar te zijn voor de Marhaba-transitoperatie van Marokkanen in het buitenland.

De reder die de oversteek Sète-Tanger verzekert, wordt begeerd door verschillende andere reders, maar ook door de Marokkaanse miljardair Othman Benjelloun en een aantal lobby’s die de maritiem route Tanger-Sète willen monopoliseren.

Bladna.nl