Zoeken

Tanger - Algeciras: de oversteek nog duurder dit jaar?

16 maart 2012 - 18:08 - Marokkanen in het buitenland

©

Van de dertig schepen die de oversteek verzekeren tussen Marokko en de zuidelijke havens van Europa, zijn er slechts tien nog in werking. De zomeroperatie van Marokkanen in het buitenland dat in juni start, wordt hierdoor bedreigd.

De transportmogelijkheden in de Straat van Gibraltar zijn met 50% gedaald sinds de inbeslagneming van de Comanav-Comarit veerboten begin dit jaar. In totaal verbinden nog maar tien veerboten Marokko en Europa. Acht veerboten zijn actief tussen Tanger en het zuiden van Spanje, en twee verbinden Marokko met Barcelona en Genua in Italië.

Zelfs in laagseizoen zijn de veerboten overbelast, tot grote vreugde van de Spaanse reders Balearia en Acciona, die samen drie boten bezitten op de verbinding Algeciras - Tanger. De havens van Ceuta en Melilla lijden beiden ook hard onder deze situatie.

In een poging om de Marhaba operatie 2012 te redden, heeft het Marokkaans Ministerie van Vervoer een aanbesteding uitgegeven om een reder te vinden die vanaf mei, tijdelijk Tanger Med met Sète, en Nador met Almeria en Sète zal verbinden.

Ter informatie vind je hieronder de prijzen van de oversteek medio maart voor een enkele reis, Algeciras-Tanger voor twee volwassenen en een auto in tweede klasse:

Bedrijf Prijs 15 maart 2012
Acciona 144 euro
Baleareas 139 euro
FRS 139 euro

De prijzen stijgen gewoonlijk in de zomerperiode. Een aantal jaar terug waren rederijen in Spanje veroordeeld voor een kartel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team