Zoeken

Bemanningsleden Comanav-Comarit terug in Marokko

10 juni 2012 - 13:21 - Marokko

©

Een vliegtuig is vrijdag gecharterd door Marokko om 149 van de 191 bemanningsleden van Comanav Comarit te repatriëren. De zeilers zaten sinds 5 januari vast op de boten van de Marokkaanse reder in de Franse haven van Sète.

Benaderd door Bladi.net, bevestigde Said Belmeki, een in Sète gebleven bemanningslid van de veerboot "Marrakech", de informatie. De 149 gerepatrieerde zeilers landden vrijdag om 22u30 in Casablanca met 300 euro op zak, een som dat hen door Frankrijk is gegeven.

Volgens Said Belmeki heeft de CEO van Comarit Comanav, Ali Abdelmoula, een oplossing beloofd binnen de tien dagen, waarop de bemanning zes maand onbetaalde loon moet krijgen.

"De reder heeft deze week een namenlijst opgesteld dat aan 152 bemanningsleden de toestemming geeft om te ontschepen voor verlof. Van de 191 zeilers aanwezig op de veerboten, zijn 39 aan boord gebleven om de boten te onderhouden. Ook hebben drie zeilers er in extremis voor gekozen niet te vertrekken" meldt de Franse prefectuur van Herault.

De oversteek tussen de havens van Sète en Tanger Med heeft op maandag 28 mei hervat. De Italiaan Grandi Navi Veloci heeft een veerbootdienst gestart met de "Majestic", een luxe cruiseschip.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team