Zoeken

Honderden vissen dood in rivier bij Nador

24 oktober 2022 - 21:00 - Marokko

©

Er is een onderzoek ingesteld na berichten over de dramatische vissterfte aan de oevers van de Wadi Moulouya bij Nador. Hoewel de wateranalyses van de rivier nog niet zijn afgerond, hebben deskundigen een verontrustend verslag gepresenteerd.

Onder leiding van Dr. Mohamed Benata en Dr. Yahya Basraoui, twee milieudeskundigen, is een onderzoek gestart naar de oorzaken van deze milieuramp, meldt Hespress.

Lees ook: Ecologische drama: honderden vissen dood bij Agadir

Daartoe hebben de deskundigen de locaties bezocht en getuigenissen van de plaatselijke bewoners verzameld. Er werden vijf locaties bezocht: het pompstation van Moulay Ali in Chouihya, de Douar Oulad Kaddour, de Hassan II-brug, de Douar Oulad Moussa op de linkeroever en de monding van de Moulouya-rivier op de rechteroever. Volgens inwoners werden ook dode vissen gevonden op het strand tussen Saidia en Ras El-Maa.

Lees ook: Marokko gebruikt vissen om drinkwater te zuiveren

De twee deskundigen namen watermonsters voor analyse. In afwachting van de resultaten van deze analyses, wordt in het verslag de oorzaak van de vissterfte toegeschreven aan de samenvloeiing van de Wadi Zebra en de Wadi Moulouya.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team