Zoeken

Marokko gebruikt vissen om drinkwater te zuiveren

28 september 2015 - 18:30 - Marokko

©

Marokko gebruikt sinds kort Chinese karpers om water bij dammen te reinigen. De introductie van de vissen voor waterzuivering is een idee van de staatsdienst voor water en elektriciteit ONEE.

"Om de kwaliteit te verbeteren van water bij dammen dat gebruikt wordt voor de productie van drinkwater, heeft de ONEE meerdere maatregelen getroffen waaronder de invoering van vissen die microscopische waterplanten eten die verantwoordelijk zijn voor de achteruitgang van de waterkwaliteit in termen van smaak en geur", aldus de staatsdienst.

In totaal werden 1,7 miljoen Chinese karpers begin september geïntroduceerd bij de dammen van Youssef Ben Tachefine (500.000 vissen) en Moulay Abdellah (400.000 vissen) en in de stroomgebieden van Souss-Massa-Draa-Tamesna (400.000 vissen) en Bouregreg-Chaouia Bouhouda (400.000 vissen).

Het gebruik van karpers om water te reiniging is een milieuvriendelijke techniek die al jaren geleden zij efficiëntie heeft bewezen. Een volwassen karper kan tot ruim 50 kilo waterplanten eten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team