Zoeken

Uitleg over hoge kosten bedevaart naar Mekka dit jaar

10 mei 2022 - 20:20 - Wereld

©

De Marokkaanse regering heeft enkele bijzonderheden verstrekt over de maatregelen die genomen zijn om de bedevaart naar Mekka te organiseren. Daaruit blijkt dat de kosten van de hadj afhangen van de kosten van andere elementen die bepalend zijn voor de bedevaart en die door de bevoegde Saoedische autoriteiten worden vastgesteld.

In een toespraak tot het parlement verklaarde minister Ahmed Taoufiq van Habous en Islamitische Zaken, dat zijn afdeling "verwacht dat de Saoedische autoriteiten die met de hadj belast zijn, de kosten van de bedevaart bekendmaken. Die kosten omvatten de basisdiensten, d.w.z. accommodatie in Mina en Arafat, en de kosten van aanvullende dienstverlening op dezelfde plaatsen", meldt persagentschap MAP.

Lees ook: "Te veel selfies" in Mekka volgens Saoedische autoriteiten

Taoufiq wees er ook op dat het door de Saoedische autoriteiten aan Marokkaanse pelgrims toegekende contingent, 45% van het normale contingent bedraagt en dat pelgrims jonger dan 65 jaar moet zijn. Een voorwaarde is de verplichte vaccinatie en een medische keuring vóór het begin van de pelgrimstocht.

Lees ook: Saoedi-Arabië vergemakkelijkt Umrah voor Marokkanen

Een delegatie van het ministerie "reisde op 18 april naar het koninkrijk Saoedi-Arabië om de hadj voor te bereiden, vooral de accommodatie in Mekka en Medina," benadrukte de bewindsman. Hij voegde eraan toe dat de lijst van Marokkaanse bedevaartgangers die aan de voorwaarden voldoen al is opgesteld in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team