Zoeken

Hoeveel Marokkanen krijgen het coronavaccin?

15 november 2020 - 17:00 - Marokko

©

In Marokko is het aantal mensen bekend dat tijdens de eerste fase van de grootschalige vaccinatiecampagne tegen het coronavirus zal worden ingeënt.

Bijna 24 miljoen Marokkanen zullen gebruik kunnen maken van de vaccinatiecampagne die zal plaatsvinden tussen november en april, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Tijdens deze operatie wordt het vaccin toegediend dat is ontwikkeld door het Chinese laboratorium Sinopharm CNBG.

Het vaccin zit in de laatste etappe van de klinische proeven die op zondag 15 november worden afgerond. In totaal namen 600 gezonde vrijwilligers, mannen en vrouwen, deel aan het klinisch onderzoek.

Bij de eerste fase van de vaccinatiecampagne worden burgers ouder dan 18 jaar betrokken. "De prioriteit zal in het bijzonder worden gegeven aan eerstelijnswerkers zoals zorgmedewerkers, ambtenaren, veiligheidsagenten en onderwijspersoneel, evenals aan ouderen en kwetsbare mensen. In een latere fase worden de vaccinaties uitgebreid naar de rest van de bevolking", aldus een persbericht van het koninklijk kabinet.

Bladna.nl