Zoeken

Gratis vaccinatie tegen coronavirus voor armste Marokkanen

20 november 2020 - 15:40 - Marokko

©

In Marokko wordt steeds meer duidelijk over de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Voor een deel van de bevolking zal het vaccin gratis zijn.

Het armste deel van de bevolking en mensen met de RAMED-kaart (Medical Assistance Regime), zullen gratis gevaccineerd worden, meldt Maghreb Intelligence. Voor de meeste andere groepen geldt dat zij wel moeten betalen voor de inenting en dat ze achteraf de kosten vergoed krijgen via de ziektekostenverzekering.

Koning Mohammed VI heeft op maandag 10 november opdracht gegeven voor een grootschalige vaccinatieoperatie tegen Covid-19. "Deze operatie moet burgers ouder dan 18 jaar dekken, volgens een vaccinatieschema van twee injecties. Er zal prioriteit worden gegeven aan eerstelijnspersoneel, in dit geval gezondheidspersoneel, openbare autoriteiten, veiligheidstroepen en nationaal onderwijspersoneel, evenals aan ouderen en mensen die kwetsbaar zijn voor het virus", aldus een persbericht van het koninklijk kabinet.

Het vaccinatieprogramma gaat half december van start en zou na drie maanden afgerond moeten zijn. Het vaccin dat ingezet gaat worden is geproduceerd door het Chinese farmaceutische bedrijf Sinopharm.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team