Zoeken

Hicham Zerouali, enige speler in de geschiedenis met nummer 0

24 augustus 2022 - 15:00 - Sport

©

Marokkaanse international Hicham Zerouali is de enige speler in de geschiedenis die het nummer 0 op zijn shirt droeg. Een terugblik op de carrière van een speler die veel te vroeg is heengegaan.

Hicham Zerouali, geboren op 17 januari 1977 in Rabat, was een spits die speelde voor clubs als FUS Rabat, Aberdeen (Schotland) en Al-Nassr (Saoedi-Arabie). Hij speelde ook voor de nationale ploeg van Marokko en was de enige speler in de geschiedenis die het nummer 0 droeg. Dit shirt heeft hij gedragen nadat hij een contract van 450.000 pond had getekend bij Aberdeen. Dit nummer staat symbool voor zijn naam. Hij droeg de shirt een heel seizoen. Daarna werd rugnummer 0 verboden door de Schotse Liga.

Lees ook: Achraf Hakimi verkozen tot beste Marokkaanse speler in het buitenland

Zerouali speelde 40 keer voor de Schotse club en scoorde 11 doelpunten.
 Hij verdedigde ook de kleuren van de Marokkaanse vlag. Hij scoorde drie doelpunten in zeven wedstrijden en was winnaar van de Marokkaanse beker, runner-up van Marokko, finalist in de Schotse beker en de Schotse competitie en finalist in het Hassan II toernooi.

Lees ook: Achraf Hakimi duurste Arabische speler ooit

Hicham Zerouali kwam op 5 december 2004 om het leven bij een verschrikkelijk verkeersongeval in Rabat. Hij overleed op 27-jarige leeftijd en liet een jong kind achter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team