Zoeken

Kritiek op nieuwe WK-voetbalshirt Marokko

5 september 2022 - 21:00 - Sport

©

Puma is onder vuur komen te liggen na de presentatie van het shirt dat de Atlas Leeuwen zullen dragen op de komende wereldbeker in Qatar, van 20 november tot 18 december 2022.

Het shirt van het Marokkaans elftal is overwegend wit met rode en groene biesjes rond de kraag en op de mouwen. Het logo van Puma en van de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) staan in het midden met het rugnummer van de speler eronder. De outfit bevat bovendien een verticale grijze baan over het midden en het geheel wordt omgeven door een cirkelvormig patroon met geometrische vormen.

Lees ook: Marokkaans teamshirt WK-2022 onthuld (foto)

Het ontwerp krijgt niet de goedkeuring van alle voetbalfans. Het Duitse bedrijf krijgt kritiek omdat het afgelopen zomer een soortgelijke aanpak hanteerde voor de derde tenues van de grote voetbalclubs in Europa. Fans van de Atlas Leeuwen vinden dat het ontwerp te homogeen is, en verdacht veel lijkt op dat van teams als Manchester City, Marseille en AC Milan.

Verder hebben de uitshirts van Marokko ook precies hetzelfde ontwerp als die van andere Afrikaanse ploegen zoals Senegal en Ghana. Het enige verschil zijn de kleuren en de cirkel met een Marokkaans patroon van geometrische vormen rond het rugnummer van de speler op de voorkant van het shirt. Op het sociale medium Reddit vinden veel Marokkaanse fans, net als ESPN, dat de kit te generiek is.

Lees ook: WK-2022: Puma presenteert shirt Marokko

Volgens hen is het mogelijk typische Marokkaanse ontwerpen te gebruiken om een unieke en in het oog springende voetbalkleding voor de Atlas Leeuwen te produceren, zoals bij Hassania Union Sport Agadir, de professionele voetbalclub waarvan het nieuwe tricotontwerp verschillende Marokkaanse elementen bevat, waaronder het oude Tifinagh-schrift dat de Amazigh-roots van de stad benadrukt. Zij roepen Puma op om zich hierdoor te laten inspireren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team