Zoeken

Achraf Hakimi duurste Arabische speler ooit

10 juli 2021 - 18:20 - Sport

©

Achraf Hakimi is door zijn transfer naar Paris Saint-Germain de duurste Arabische speler in de geschiedenis. De Franse club heeft de Marokkaans international voor een bedrag van 70 miljoen euro overgenomen van Inter Milan. Na de spanning van de contractonderhandelingen kijkt Hakimi ernaar uit om met zijn nieuwe teamgenoten het veld op te stappen.

Hakimi wordt teamgenoot van sterren als Neymar, Kylian Mbappé en de Spaanse verdediger Sergio Ramos, die onlangs ook een contract heeft getekend bij de club in de Franse hoofdstad. Het dagblad Al Akhbar meldt dat PSG 70 miljoen euro heeft neergeteld voor de komst van de felbegeerde Marokkaanse rechtsback.

Lees ook: Real Madrid blij met 30 miljoen euro voor Achraf Hakimi

Door deze transfersom lost Hakimi de Algerijn Riyad Mahrez af als duurste Arabische speler in de geschiedenis. Mahrez maakte in 2018 voor een bedrag van 67 miljoen euro een transfer van Leicester City naar Manchester City. De derde duurste Arabische speler is de Egyptenaar Mohammed Salah, die in 2017 voor 42 miljoen euro door Liverpool werd overgenomen van de Italiaanse club AS Roma.

De 22-jarige Achraf Hakimi heeft op zijn jonge leeftijd al een indrukwekkende lijst aan clubs op zijn naam staan. Hij begon zijn carrière in de Spaanse competitie bij Real Madrid, waarna hij via de Duitse club Borussia Dortmund terecht kwam bij Inter Milan waar hij in het afgelopen seizoen de Scudetto heeft gewonnen. Nu hij komend seizoen actief zal zijn in de Franse competitie ligt het binnen zijn bereik om in zijn carrière uit te komen in de vijf grootste competities van Europa, aangenomen dat hij ooit nog een transfer zal maken naar een club in de Engelse Premier League.

Lees ook: Emir van Qatar wil Achraf Hakimi inlijven

"Ik voel veel trots vandaag. Na mijn ervaringen in Spanje, Duitsland en Italië, biedt Paris Saint-Germain mij de kans om een nieuwe competitie te ervaren onder de vlag van een van de meest prestigieuze clubs ter wereld. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten en de fans te ontmoeten en de buitengewone ijver te voelen die heerst in het Parc des Princes. Ik deel dezelfde hoge ambities met de staf en de spelers en zal er alles aan doen om mijn club te geven wat het van mij verwacht", verklaarde Hakimi na de ondertekening van zijn nieuwe contract.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team