Zoeken

Hicham al twee jaar ’opgesloten’ in zijn huis in Dordrecht

6 december 2023 - 22:00 - Wereld

©

Goed nieuws voor de gehandicapte Dordtenaar Hicham Larouchi. Na een periode van twee jaar waarin hij ’opgesloten’ zat in zijn huis vanwege zijn rolstoelafhankelijkheid, lijkt er nu een oplossing in zicht.

Hicham Larouchi kan naar verwachting eind januari verhuizen naar een aangepaste mindervalidewoning. Dit heeft de gemeente bevestigd, en de betrokken hulpinstanties overleggen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Lees ook: Fransen solidair met Mohamed en zijn ernstig zieke zoon Anas

De 49-jarige man van Marokkaanse afkomst is sinds een val volledig rolstoelafhankelijk. Hij moest terug naar zijn oude woning die enkel via een trap bereikbaar is. Dit maakte het onmogelijk voor hem om zelfstandig naar buiten te gaan, waardoor hij geïsoleerd raakte. In afwachting van een oplossing verblijft hij momenteel bij zijn moeder in Marokko.

De situatie van Larouchi werd zelfs door het ministerie van Volksgezondheid besproken. Hoewel er een tip kwam over een leegstaand huis in Sterrenburg, bleek dit een grote, aangepaste woning voor een gezin te zijn en dus niet geschikt voor Larouchi. Nu lijkt er eindelijk een oplossing te zijn met een nieuwbouwproject in Nieuw-Krispijn, waar vier aangepaste woningen worden opgeleverd.

Lees ook: Mohamed, gehandicapte held, in de steek gelaten door de Staat

Hicham Larouchi is dankbaar en kijkt ernaar uit om weer een normaal leven te kunnen leiden en zijn dochter weer te zien. In januari zal hij naar verwachting naar zijn nieuwe woning mogen verhuizen meldt het AD.

Bladna.nl