Zoeken

Hicham El Guerrouj is spookambtenaar

30 augustus 2012 - 19:00 - Sport

©

Hicham El Guerrouj, de oude glorie van de Marokkaanse atletiek, is een spookambtenaar bij het Ministerie van Jeugd en Sport. Zijn ontslag wordt in de komende dagen verwacht. De atleet zou nooit zijn functie binnen het ministerie hebben uitgeoefend. Toch krijgt hij hiervoor maandelijks 8000 dirham salaris.

Het ministerie van Jeugd en Sport heeft reeds drie brieven gestuurd naar Hicham El Guerrouj, waarin hem wordt gevraagd een planning van zijn werk binnen te brengen, zodat deze kan worden goedgekeurd door het ministerie. Als hij dit doet, dan wordt hij niet langer beschouwd als spookambtenaar.

Zijn ontslag wacht enkel nog op de goedkeuring van minister Mohamed Ouzzine, die onlangs ook had geweigerd aan ​​El Guerrouj drie miljoen dirham te geven voor de organisatie van een atletiekcompetitie. De atleet had hierover een akkoord met het ministerie van Jeugd en Sport, toen Moncef Belkhayat er nog was.

Marokko telt officieel 15.000 spookambtenaren, die behalve hun salaris, ook genieten van de voordelen van hun ambtenarenstatus. Volgens waarnemers wordt dit aantal zwaar onderschat. Onder hen bevinden zich honderden atleten in dienst van het ministerie van Jeugd en Sport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team