Zoeken

Ex-ministers, wat is er van hen geworden?

16 januari 2012 - 09:13 - Marokko

©

Sinds de aanstelling van de regering Benkirane en de machtsoverdracht ceremonies, is de meerderheid van de ex-ministers van regering El Fassi volledig verdwenen uit het media landschap. Sommigen wijden zich aan hun familie, anderen zijn overgestapt naar het bedrijfsleven, terwijl anderen liever hun tijd nemen om zich te herladen.

Moncef Belkhayat verkoos te duiken in het bedrijfsleven, dewelke hij eigenlijk nooit echt verlaten had, via zijn holding H&S en zijn bedrijf Dislog.

Taoufiq Hejira, voormalig minister van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, wil een winterslaap periode doorbrengen, alvorens te beslissen over zijn toekomst.

Nouzha Skalli, voormalig minister van Sociale Ontwikkeling en Gezin, wil graag in aanvulling op haar missie als Kamerlid, een boek schrijven over haar politieke en parlementaire ervaring.

Mohamed El Yazghi, voormalig minister van staat en vooraanstaand lid van de Socialistische USFP, zegt dat hij het ​​grootste deel van zijn tijd gaat doorbrengen met zijn familie en met lezen.

Khalid Naciri, voormalig minister van Communicatie, neemt zijn functie als directeur-generaal van het Hoger Instituut voor Bestuurskunde (ISA) terug op en belooft de strijd voort te zetten binnen de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS).

Ahmed Reda Chami, voormalig minister van Handel, Industrie en Nieuwe Technologieën, leidt naast zijn verantwoordelijkheden als Kamerlid van Fez, een bedrijf dat gespecialiseerd is in biotechnologie.

Driss Lachgar, voormalig minister van Betrekkingen met het Parlement en Kamerlid van Rabat Chellah, zal zich wijden aan "de verdediging van de belangen van de burgers van de stad" en meer tijd zal besteden aan zijn advocatenkantoor.

Yasmina Baddou, voormalig minister van Volksgezondheid, wil zich inzetten voor verenigingen, in aanvulling op haar missie van kamerlid van Anfa in Casablanca, maar ook haar activiteit als advocate, dewelke ze wat verwaarloosde tijdens haar ambtstermijn als minister, wil zij graag terug oppikken.

Anis Birou, voormalig minister van Ambacht, trok zich terug in het zuiden van Marokko "in afwachting van de parlementaire hervatting", om te rusten en over zijn toekomstige carrière te beslissen.

Salaheddine Mezouar, voormalig minister van Financiën, overweegt nu al de "herstructurering en ontwikkeling van zijn partij, de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI)". Aan de professionele kant, regent het voorstellen aan het adres van de baas van de RNI, die ervoor kiest zich voor te bereiden op het hervatten van dep parlementaire activiteiten, waar hij optreedt als Kamerlid van Meknes.

Jamal Rhmani, voormalige minister van Werkgelegenheid, wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen en zijn activiteiten hervatten binnen het Instituut voor Arabisatie. Hij is geenszins van plan zijn verantwoordelijkheden in het politiek bureau van de USFP te verwaarlozen.

Ahmed Akhchichine, voormalig minister van onderwijs, is al volledig opgeslorpt in de voorbereiding van het volgend nationaal congres van de Partij Authenticiteit en Moderniteit (PAM) in februari. Hij bedenkt eveneens het heroppikken van zijn activiteiten als communicatieadviseur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team