Zoeken

Hiba Abouk wil Achraf Hakimi vervolgen wegens fraude

26 april 2023 - 13:00 - Sport

©

Hiba Abouk, die gaat scheiden van Achraf Hakimi, eist 8 tot 10 miljoen euro. Een fortuin dat de Marokkaanse verdediger van Paris Saint-Germain (PSG) volgens de Spaanse actrice tijdens het huwelijk zou hebben vergaard en overgeschreven zou hebben op naam van zijn moeder, Saïda. Om die reden wil ze een klacht indienen wegens fraude tegen de speler.

Achraf Hakimi werd eind februari door het Franse openbaar ministerie beschuldigd van verkrachting. De speler ontkent de feiten en zijn advocaat meent dat hij het slachtoffer is geworden van een poging tot "oplichting". Maar de affaire leidde tot de scheiding met Hiba Abouk, de vrouw van de Marokkaanse international, die op het moment van de gebeurtenissen met hun twee kinderen op vakantie was in Dubai. De Spaanse actrice eist 8 tot 10 miljoen euro, de helft van het fortuin dat de voetballer tijdens het huwelijk zou hebben verdiend en dat hij op naam van zijn moeder, Saida, zou hebben overgemaakt.

Lees ook: Moeder Achraf Hakimi haalt uit naar Hiba Abouk

Naar verluidt overweegt Hiba Abouk, op advies van haar advocaten in Parijs, een klacht in te dienen tegen Achraf Hakimi wegens fraude, waaronder het mismanagement van gemeenschapsgoederen, meldt El Cierre Digital. De voetballer zou geen fraude hebben gepleegd met betrekking tot de activa die tijdens de geldigheid van het huwelijk op naam van zijn moeder zijn gezet, maar zou wel van fraude kunnen worden beschuldigd als blijkt dat hij tijdens de echtscheidingsprocedure, nog snel activa op naam van zijn moeder heeft gezet.

In een recente verklaring zei de moeder van Achraf Hakimi dat ze niet op de hoogte was van de financiële transacties van haar zoon. "Ik ben nergens van op de hoogte. Of mijn zoon stappen heeft ondernomen om zichzelf te beschermen weet ik niet, maar... Wat is het probleem als het waar zou zijn? Als mijn zoon het niet doet, komt hij niet van deze vrouw af," aldus Saida Mouh. Na de controversiële opmerkingen van zijn moeder zou Hakimi ermee moeten instemmen om Hiba Abouk de helft van de bezittingen uit het huwelijk te geven volgens het gemeenschapsstelsel, zonder zelfs maar een gerechtelijke procedure af te wachten.

Lees ook: Scheiding Achraf Hakimi en Hiba Abouk: fortuin verdwenen

In ieder geval zou een overdracht van zijn eigendommen op naam van Saida Mouh volgens de jurisprudentie van het Hooggerechtshof geen misdrijf zijn, maar het zou wel een recht op compensatie opleveren in de civiele liquidatieprocedure van de gemeenschap van goederen. Naast het financiële aspect zullen de twee sterren ook nog een regeling moeten treffen met betrekking tot de voogdij over hun twee kinderen, Amin (3 jaar) en Naim (1 jaar).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team