Zoeken

Het gedrag van Marokkaanse internetgebruikers

5 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Het merendeel van de Marokkanen gebruikt zijn telefoon om op het internet te surfen. Dagelijks besteden zij er meer dan 3 uur aan, om informatie te verkrijgen, om zich bij te scholen of als ontspanning.

Dat staat in het verslag van een door het internationale adviesbureau Kepios uitgevoerd onderzoek naar het gedrag van Marokkaanse internetgebruikers, meldt Le Matin. Het onderzoek had betrekking op een bevolkingsgroep tussen 16 en 64 jaar oud.

Lees ook: Marokko: 90% kinderen gebruikt dagelijks smartphone

Volgens het rapport, getiteld "Digital 2022 Global Overview Report", nemen mobiele telefoons 53,9% van het webverkeer in Marokko voor hun rekening, net onder het wereldgemiddelde (54%). Bovendien zijn Marokkaanse internetgebruikers geïnteresseerd in content die in vreemde talen is opgesteld. 43,1% van de Marokkaanse internetgebruikers, gebruiken online vertaaltools.

De meeste Marokkanen surfen hoofdzakelijk op het internet voor informatie of opleiding. Blogs, muziek, financiën en gezondheid zijn de domeinen waar het meest naar wordt gezocht. 22,5% van hen raadpleegt bijvoorbeeld online gezondheidsdiensten met het oog op de interpretatie van symptomen en het stellen van een diagnose.

Lees ook: Internet niet echt vrij in Marokko

Van de sociale netwerken gebruikt 63,4% van de bestudeerde bevolking deze platforms, waarbij het gemiddelde 2 uur 29 minuten bedraagt. Dit komt overeen met het wereldgemiddelde. In het document wordt erop gewezen dat een Marokkaanse internetgebruiker gemiddeld 5,8 verschillende sociale netwerkplatforms gebruikt en dat Facebook met 65% het meest gebruikte sociale netwerk is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team