Zoeken

Marokko: 90% kinderen gebruikt dagelijks smartphone

24 januari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Vrijwel alle kinderen in Marokko gebruiken dagelijks smartphones. Deze verslaving baart ouders, die overstelpt worden door de digitale ontwikkelingen, steeds meer zorgen.

Uit een onderzoek van Kaspersky en Immersion blijkt dat vrijwel 9 op de 10 Marokkaanse kinderen elke dag hun smartphone gebruiken, terwijl 68% van hen een eigen mobiel bezit. 46% van de ouders zou ook niet weten hoe te reageren als hun kind het slachtoffer zou worden van cyberpesten.

Lees ook: Schooldirecteur in Marokko gooit smartphones leerlingen in water als straf

Beeldschermen zijn volgens de enquête te sterk aanwezig in het leven van kinderen en zijn een bron van conflicten in het gezin. Een op de drie ouders gelooft dat hun kind minder sociaal contact heeft als ze met hun smartphone bezig zijn. Negen van de tien ouders geven aan dat ze wel eens conflicten met hun kind hebben gehad over het gebruik van hun mobiele telefoon en negen van de tien ouders hebben het gevoel volledig overdonderd te worden door hun kinderen in alle digitale zaken.

Als het gaat om de controle van ouders en het begeleiden van hun kinderen naar veiliger internetgebruik, blijkt uit de enquête dat slechts 3% van de Marokkaanse ouders van schoolgaande kinderen gelooft dat hun kind online met cyberpesten te maken heeft gehad, terwijl 10% al gestraft is voor het vernederen van een ander persoon op sociale media.

Lees ook: Marokkanen zijn dol op deze smartphones

Bovendien blijkt uit de enquête dat 83% van de Marokkaanse ouders vindt dat hun kinderen online te vaak worden blootgesteld aan gewelddadige inhoud, terwijl 82% vindt dat digitaal amusement "te veel beslag legt op het leven van kinderen". Tot slot spreekt 39% van de Marokkaanse ouders zijn afkeuring uit over het gebruik van TikTok door hun kinderen, ondanks het feit dat ze weten dat ze er geregistreerd zijn.

Bladna.nl