Zoeken

Marokko: 74% huishoudens hebben internet

20 juli 2019 - 13:00 - Marokko

©

In Marokko hebben 74 procent huishoudens internet thuis, oftewel 6 miljoen huishoudens. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Marokkaans staatsagentschap voor telecommunicatie ANRT.

Het onderzoek van de ANRT werd vorig jaar gedaan en toont aan dat acht op tien huishoudens in stedelijk gebied internet hebben tegen zes op tien op het platteland.

Voor het onderzoek werd een steekproef genomen van 5400 Marokkaanse huishoudens. Zeven van de tien Marokkaanse huishoudens hebben mobiele internet en het merendeel van de Marokkanen boven 5 jaar gebruikt een telefoon.

Volgens de ANRT hebben 75,7 procent Marokkanen, oftewel 22,5 miljoen mensen, een smartphone. Ook brengen zes op de tien gebruikers meer dan een uur per dag op internet door.

Sociale netwerken zijn het meest populair met 20,1 miljoen mensen. Acht op tien Marokkaanse internetgebruikers zijn aanwezig op sociale media.

Vermeldenswaardig is dat in stedelijk gebied een terugkeer wordt opgemerkt van de vaste telefoonlijn omdat de verbinding beter is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team