Zoeken

Amine Chariz: ongeval of moord? (video)

12 februari 2022 - 17:40 - Marokko

©

Op 8 februari is in Agadir de 22-jarige Amine Chariz onder raadselachtige omstandigheden overleden. Er loopt momenteel een onderzoek om de zaak te ontrafelen. Men probeert te achterhalen of hij het slachtoffer is geworden van een verkeersongeluk of aan zijn verwondingen is overleden na te zijn aangevallen door de zoon van een vooraanstaand zakenman in de stad.

Internetgebruikers melden dat in de avond van zaterdag 5 februari, in een restaurant in de wijk Sonaba van Agadir, een vechtpartij was losgebarsten tussen jongeren. Amine Chariz werd opgenomen op de spoedafdeling van het Hassan II Ziekenhuis. Op dinsdag werd zijn overlijden door zijn familie bevestigd. De zoon van een belangrijke zakenman uit de stad Agadir zou hem op het hoofd hebben geslagen met een honkbalknuppel, met inwendige bloedingen en een schedelbreuk tot gevolg.

Lees ook: Zoon hoge Marokkaanse militair opgepakt voor moord en verminking

De procureur des Konings heeft volgens familieleden en vrienden van de overledene, een onderzoek gelast bij de rechtbank van eerste aanleg van Agadir om licht te werpen op de omstandigheden waarin Amine omkwam. Sommige internetgebruikers spreken over een auto-ongeluk (Amine zou zelf uit de auto zijn gesprongen), terwijl anderen over moord praten.

"Bij het ongeluk is mijn zoon niet omgekomen, mijn zoon is gewond geraakt. Gisteren ging ik rechtstreeks van het vliegveld Al Massira in Agadir naar het Hassan II ziekenhuis. Ik ging naar de intensive care om mijn zoon te zien en ik begon zijn lichaam te onderzoeken, hij had geen schram. Hij had maar één hoofdwonde. Ik heb zelfs zijn voeten gekust en hem gesmeekt om wakker te worden. Hij had geen verwondingen, behalve één op zijn hoofd," vertelt de moeder van Amine Chariz in een videoverklaring op sociale media.

Lees ook: Marokko: zoon parlementslid cel in voor doodslag

Hespress meldt dat in deze zaak reeds vijf verdachten (vier jongens en een meisje) zijn gearresteerd en in hechtenis zijn genomen. "Tot dusver is noch de hypothese van moord noch die van een verkeersongeval bewezen. Momenteel wordt een autopsie uitgevoerd, waarvan de resultaten zullen helpen om de zaak op te lossen". Vooruitlopend op het verslag van de autopsie hebben internetgebruikers de hashtag #Justicepouraminechariz opgezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team