Zoeken

Heropening grens Melilla: Spanje weigert toe te geven aan druk

21 april 2022 - 19:40 - Wereld

©

De inwoners van Melilla blijven druk uitoefenen op de Spaanse regering, door op te roepen tot nachtelijke betogingen en door de "onmiddellijke heropening" van de grensovergangen te eisen. De Spaanse regering weigert echter toe te geven aan deze druk.

Op zondag 17 april hebben de demonstranten, hoofdzakelijk Marokkanen, met steun van de Alliantie voor Melilla, de organisatie Adelante Melilla, het Islamitisch Comité van Melilla en de Unie van Rashtro-handelaars, een sit-in georganiseerd voor het hoofdkwartier van de Spaanse regeringsdelegatie.

Lees ook: Marokko zal Sebta en Melilla vroeg of laat opeisen

De Unie van Islamitische Verenigingen van Melilla weigerde aan dit evenement deel te nemen omdat op die dag Pasen wordt gevierd. In een verklaring beklemtoont de organisatie "de behoefte aan religieus en confessioneel respect voor de verschillende geloofsovertuigingen die de stad Melilla rijk is".

Lees ook: Marokkaanse diaspora blij met hervatting zeeverbindingen

De protestbijeenkomsten hebben reacties uitgelokt bij Sabrina Moh, de vertegenwoordiger van de Spaanse regering in de autonome stad. "Ik wil de inwoners van Melilla verzekeren dat het plan van de centrale regering in het algemeen belang van de stad past en binnen het kader valt van een eensgezinde en gecoördineerde aanpak," schreef ze op haar Twitter-account. Ze voegde eraan toe dat druk en dreigementen de plannen van de uitvoerende macht niet zullen veranderen.

Bladna.nl