Zoeken

Spanje houdt grenzen met Marokko gesloten tot 15 mei

3 mei 2022 - 09:00 - Wereld

©

Met het oog op een ordelijke en geleidelijke heropening van de grensovergangen Tarajal en Beni Ensar, heeft de Spaanse regering besloten de grenzen van Sebta en Melilla met Marokko nog 15 dagen gesloten te houden om alle nodige omstandigheden te kunnen creëren.

Dit besluit is genomen opdat de Spaanse regering met de Marokkaanse autoriteiten de voorwaarden kan vaststellen voor de heropening van de grensovergangen van Sebta en Melilla, "onder voorbehoud van eventuele wijzigingen vóór die datum", aldus het decreet van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat zaterdag in het Staatsblad (BOE) is gepubliceerd. De maatregel trad in werking op 1 mei om 00.00 uur en verstrijkt op 15 mei om middernacht.

Lees ook: Sebta blij met handhaving sluiting grens met Marokko

De werkgroep Spanje-Marokko, die haar werkzaamheden binnenkort zal hervatten, zal deze tijd gebruiken om alle aspecten van de heropening van de grenzen, die sinds 13 maart 2020 gesloten zijn, te analyseren, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in een persbericht. De afdeling verzekert tevens dat alle maatregelen zullen worden genomen om de veiligheid van personen en goederen aan de grenzen van Sebta en Melilla te waarborgen.

Lees ook: Sebta wil visumplicht voor Marokkanen

Bovendien komen Spaanse en Marokkaanse delegaties op donderdag 5 mei in Rabat bijeen om operatie Marhaba 2022 voor te bereiden, die sinds 2020 is opgeschort. De werkgroep Migratie komt eveneens bijeen in de Marokkaanse hoofdstad op vrijdag 6 mei.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team