Zoeken

Heropening grens Melilla op donderdag

14 april 2022 - 09:00 - Marokko

©

De grens van Melilla met Marokko gaat donderdag weer open. De autoriteiten van de stad Nador zijn al enkele dagen druk bezig met het schoonmaken en klaarmaken van de grensovergang van Beni Ensar, die sinds maart 2020 gesloten is gebleven.

Bij de grensovergang Beni Ensar zijn de betonnen barrières die als afsluiting dienden, onder toezicht van de plaatselijke autoriteiten verwijderd. Er werden onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden verricht aan de douanestations en de veiligheidsbarrières, en de straatverlichting werd hersteld, aldus La Razón. Ook werden er op veiligheids- en douaneniveau regelingen getroffen om de controles aan de grens te verscherpen.

Lees ook: Pedro Sanchez weigerde in Marokko te spreken over Ceuta en Melilla

De heropening van de grensovergang van Melilla met Marokko is aangekondigd na het bezoek van Pedro Sanchez aan Rabat afgelopen donderdag, waar hij gesprekken voerde met Koning Mohammed VI. Volgens dezelfde bron zou de grensovergang woensdagnacht rond 3 uur geleidelijk worden heropend. Enkel personen met een verblijfsvergunning voor Melilla, een Schengenvisum, Marokkanen die in het buitenland wonen en Europese toeristen mogen de grens mogen.

Lees ook: Spanje zet licht op groen voor operatie Marhaba 2022

"Zoals aangekondigd door regeringsleider Pedro Sanchez zal de heropening van de grens geleidelijk, ordelijk en gecoördineerd verlopen en zullen er bepaalde maatregelen en voorwaarden moeten worden getroffen om deze voornemens te kunnen verwezenlijken," zo deelde de regeringsdelegatie in Melilla mee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team