Zoeken

Melilla: zakenlieden vragen heropening handelsdouane

17 mei 2022 - 10:20 - Wereld

©

De Confederatie van Zakenlieden van Melilla (CEME) verwelkomt de heropening van de grens met Marokko, gepland voor dinsdag 17 mei om 00:00 uur, maar betreurt het dat de handelsdouane, die sinds augustus 2018 gesloten is, nog niet heropend wordt.

"We begrijpen niet waarom Marokko het verbod op de in- en uitvoer van goederen via de landdouane van Beni Ensar nog niet heeft opgeheven, want het heeft niets te maken met de pandemie of met Schengen. Het is ook één van de 16 punten waarover de twee regeringen het eens zijn geworden, en staat in de gezamenlijke verklaring die op 7 april tijdens het bezoek van Pedro Sanchez aan Koning Mohammed VI werd ondertekend", vertelde de voorzitter van de organisatie, Enrique Alcoba Ruiz, aan Europa Press.

Lees ook: Marokko en Spanje formaliseren heropening grenzen Sebta en Melilla

De handelaars van Melilla vragen daarom aan de regering van Pedro Sanchez de invoer van goederen uit Marokko te verbieden tot een oplossing wordt gevonden voor de handelsdouane. Ondernemers in de autonome stad eisen ook duidelijkheid over welke soorten goederen in- en uitgevoerd kunnen worden en door de douane moeten worden ingeklaard.

Lees ook: Sebta wil visumplicht voor Marokkanen

"Anders zal de detailhandel in Melilla helemaal niet van de heropening kunnen profiteren," waarschuwen ze, terwijl ze de autoriteiten oproepen om "voortdurend en gedetailleerd" informatie te verstrekken over de vorderingen bij het openstellen van de grens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team