Zoeken

Familie wanhopig na verdwijning 13-jarige Saad

16 augustus 2021 - 10:40 - Marokko

©

De ouders van Saad, een 13-jarige Marokkaan, zijn wanhopig. De jongen wordt sinds begin augustus vermist. Hij probeerde toen illegaal naar Sebta te vertrekken. Zijn ouders zijn sindsdien naar hem op zoek.

Fouad en zijn vrouw Nadia lopen alle dagen door de straten van Fnideq in de hoop hun zoon te vinden. Saad mankeerde volgens hen niets. Hij wilde gewoon op avontuur naar Spanje, zegt zijn vader aan El Faro de Ceuta. De jongen was enkele maanden geleden al van huis gevlucht om naar Tanger af te reizen. Hij werd toen door zijn ouders teruggevonden en naar huis gebracht.

Lees ook: Familie van op zee vermiste Morad wanhopig

Ook de 17-jarige zus van Saad zoekt mee. Samen met haar ouders zocht ze onder meer in Belyounech waar Saad vermoedelijk een poging deed om de grens over te steken. Tevergeefs.

De familie van Saad verliest hoop en vreest dat hem iets ergs is overkomen. Niemand weet of hij de grens te voet of via zee heeft willen oversteken. Ook is het niet duidelijk of hij naar Sebta wilde vertrekken of rechtstreeks naar Spanje.

Fouad en Nadia hopen via de media hun zoon terug te vinden en vragen aan mensen die mogelijk weten waar hij is om contact met hen op te nemen.

Bladna.nl