Zoeken

Marokkaan bedankt inwoners Sebta

12 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

Taofik is een 32-jarige Marokkaan die net zoals duizenden van zijn landgenoten, illegaal in Sebta aankwam tijdens de migratiecrisis van mei vorig jaar. Dit is zijn verhaal.

De dertiger stak op 18 mei 2021 de Tarajal grensovergang over met ongeveer 200 dirham op zak. Hij wilde voor zichzelf een toekomst opbouwen in Spanje. Door de moeilijke levensomstandigheden in de enclave, waar hij zonder werk zat en op straat sliep, besloot hij vrijwillig naar Marokko terug te keren.

Lees ook: Sebta gaat 96% Marokkaanse migranten uitzetten

"Ik had ongelijk, ik wist niet dat het zo zou zijn, daarom besloot ik te vertrekken," vertelt Taofik aan El Faro de Ceuta. Nu, 8 maanden later, werkt Taofik in een fabriek in Tetouan en droomt hij ervan een gezin te stichten.

Taofik houdt ondanks de moeilijkheden, goede herinneringen aan zijn kort verblijf in Sebta, met name vanwege de vriendelijkheid en de behulpzaamheid van de inwoners van de enclave. Ze gaven hem kleren, eten of nog geld. "Ik wil hen bedanken. Ik dacht dat niemand me zou helpen..."

Lees ook: Sebta: 3683 migranten vrijwillig naar Marokko teruggekeerd

De jongeman, die zes broers en zussen heeft, denkt er niet meer aan om Marokko te verlaten. Met zijn nieuwe baan kan hij zijn hele familie onderhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team