Zoeken

Hayat, dodelijke slachtoffer huiselijk geweld ondanks aangifte in Spanje

15 januari 2023 - 23:00 - Wereld

©

In Spanje is er opnieuw een vrouw het slachtoffer geworden van huiselijk geweld. Hayat, een Marokkaanse vrouw uit Adeje, Tenerife, werd vermoord door haar ex-man. Dit is het vierde dodelijk geval van gendergerelateerd geweld in Spanje dit jaar.

Hayat was al enige tijd van de verdachte gescheiden, maar was uit economische noodzaak weer bij hem gaan wonen. Ondanks dat zij aangifte had gedaan van de mishandelingen waarvan ze het slachtoffer was, weigerde ze als getuige op te treden. Hierdoor werd haar belager vrijgelaten.

Lees ook: Spanje schrikt van moord op Hayat

Recentelijk deed het slachtoffer aangifte bij de Guardia Civil omdat de verdachte haar voortdurend in de gaten hield, maar wilde nog steeds niet als getuige optreden. De man werd opnieuw gearresteerd en vervolgens vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie deed verder niets om Hayat te beschermen, meldt TeleCinco.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgestoken door ex-man in Spanje

Hayat had een andere man ontmoet en wilde met hem naar Marokko verhuizen. "Ik hou je in de gaten. Als jullie naar Marokko gaan, zullen jullie zien wat er gebeurt", dreigde haar ex-man, die haar voortdurend sloeg, zelfs toen ze zwanger was. Vandaag is Hayat niet meer. Ze is door haar ex-man doodgestoken voor hun vier kinderen, waarvan één gewond raakte toen hij zijn moeder probeerde te verdedigen. De kinderen werden aan pleeggezinnen toevertrouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team