Zoeken

Marokko verbetert dienstverlening voor Marokkaanse diaspora

30 april 2024 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko heeft nieuwe maatregelen genomen om het leven van Marokkanen die in het buitenland wonen te vereenvoudigen. De "Afspraak"- en "eTimbre"-systemen worden nu in alle Marokkaanse ambassades en consulaten ter wereld ingevoerd.

Deze maatregelen zijn gericht op het verbeteren van de toegang tot consulaire diensten van kwaliteit voor de Marokkaanse diaspora. Het "Afspraak"-systeem maakt het mogelijk om online een afspraak te maken voor een consulaire dienstverlening, waardoor wachtrijen worden verkort en de wachttijd wordt verminderd. Het "eTimbre"-systeem maakt het mogelijk om online consulaire taksen te betalen, wat het proces efficiënter en transparanter maakt.

Lees ook: Operatie Marhaba: verbeterde consulaire diensten voor Marokkaanse diaspora

Sinds de invoering van deze systemen op 1 april zijn er al meer dan 3,2 miljoen afspraken gemaakt en meer dan 5 miljoen consulaire diensten verleend aan Marokkanen in het buitenland. Het "eTimbre"-systeem is al gebruikt voor meer dan 2,8 miljoen consulaire diensten.

Lees ook: Digitaal platform met juridische diensten voor Marokkaanse diaspora

De Marokkaanse regering is ervan overtuigd dat deze nieuwe maatregelen zullen bijdragen aan het versterken van de band tussen Marokko en de Marokkaanse diaspora en het verbeteren van hun levensomstandigheden in het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team