Zoeken

Hassan Hajjaj toont "adembenemende portretten" van celebrities in New York

12 mei 2021 - 13:20 - Cultuur

©

Het werk van de beroemde Marokkaanse fotograaf Hassan Hajjaj staat centraal tijdens de tentoonstelling My Rockstars-serie in de Yossi Milo Gallery in New York.

Van 25 maart tot en met 29 mei wordt de fotoserie My Rockstars van fotograaf Hajjaj tentoongesteld in de Yossi Milo Gallery in New York. Op de website van de galerie staat te lezen dat de tentoonstelling bestaat uit portretfoto’s van mensen door wie hij zich op artistiek gebied laat inspireren. Het heeft een uiteenlopend gezelschap van portretfoto’s van verschillende artiesten en acteurs opgeleverd. Zo fotografeerde hij Hank Willis Thomas, Lynette Yiadom-Boakye en Cardi B., maar ook de minder bekende Arfoud Brothers en de Nigeriaanse artiest Keziah Jones.

Hajjaj begon in 2000 met het maken van de foto’s voor de portretreeks. De foto’s werden grotendeels gemaakt in tijdelijke studio’s die Hajjaj oprichtte, aangekleed met textiel en plastic matten die typisch zijn voor Marokko en Noord-Afrika. De foto’s zijn onder andere in Londen, Marrakesh, Dubai, Koeweit en Parijs gemaakt. Hassan Hajjaj wordt geroemd om zijn professionaliteit en de aandacht die hij steekt in de aankleding van de studio. Zo hangt er op elk portret een handgemaakt houten frame in beeld, waarin op elke foto zorgvuldig blikjes levensmiddelen worden geplaatst.

Met zijn werk treed Hassan Hajjaj in de voetsporen van voormalige Afrikaanse fotografen zoals de Kameroense Samuel Fosso, de Malinese Malick Sidibé en Sanlé Sory uit Burkina Faso. De Marokkaanse fotograaf wordt gezien als de pionier van de Marokkaanse pop-art.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team