Zoeken

Patta en Hassan Hajjaj werken samen om de Marokkaanse cultuur te eren

21 april 2023 - 23:00 - Cultuur

©

Patta en Andy Wahloo, twee verschillende merken met elk hun eigen unieke stijl, hebben hun krachten gebundeld om een nieuwe collectie aan te bieden. De samenwerking is het resultaat van een ontmoeting tussen twee culturen, tussen Marokko en Nederland, tussen streetwear en traditionele Marokkaanse elementen. De gedeelde waarden van beide merken zijn gemeenschap, erfgoed en stedelijke cultuur.

Andy Wahloo is opgericht door beeldend kunstenaar Hassan Hajjaj. Andy Wahloo, wat in Darija vertaalt naar "ik heb niets", weerspiegelt de geest van vrijheid en creativiteit die het merk drijft, aldus een persbericht. Het kleurrijke en levendige werk benadrukt de culturele diversiteit en weerspiegelt de levendige straten van zijn geboorteland Marokko. Zijn unieke foto’s van mensen die poseren voor sierlijke decoraties zijn gemakkelijk herkenbaar.

Lees ook: Ontwerper Karim Adduchi vertelt over zijn passies

Patta heeft ook een relatie met de Marokkaanse cultuur. De stad Amsterdam, waar het merk is geboren, is een plek waar Surinaamse en Marokkaanse invloeden harmonieus samengaan. De samenwerking tussen Patta en Andy Wahloo dient als een brug tussen de culturen en zorgt voor een beter begrip en verbinding tussen de twee.

Lees ook: Mina Abouzahra toont Marokkaans handwerk met Nederlands design

De capsule collectie Patta x Andy Wahloo, omvat een verscheidenheid aan unieke stukken, zoals een groene boxy hoodie met script logo, een zwart Khamsa Hand T-shirt, een groen script logo T-shirt, een zwarte hoodie over de gehele lengte, een omkeerbaar bomberjack, een groene logo joggingbroek en een zwarte schoudertas. Elk van deze stukken is het resultaat van een geslaagde fusie van de verschillende stijlen van Patta en Andy Wahloo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team