Zoeken

Hajir, van caissière tot hoogste baas bij Action

2 november 2021 - 20:00 - Wereld

©

De 41-jarige Hajir Hajji wordt de hoogste baas van de Nederlandse budgetketen Action. Ze was al commercieel directeur, maar in het begin van haar carrière kwam ze bij Action terecht als vakkenvuller en caissière op 17-jarige leeftijd. Na verschillende posities in het management, werd ze in 2011 lid van de directie. Hajji volgt Sander van der Laan op, die zes jaar lang de baas was van het van oorsprong Nederlandse bedrijf.

Hajji wil zich de komende jaren vooral richten op verduurzaming en digitale groei. Action heeft nog geen goede webwinkel, maar werd omwille van de coronacrisis gedwongen om meer te investeren in meer online-verkoop. De nieuwe topvrouw van Marokkaanse afkomst werkte de afgelopen drie jaar reeds als commercieel directeur en was in die functie, naast de inkoop en marketing, ook al verantwoordelijk voor de nieuwe uitdagingen van e-commerce en duurzaamheid.

Lees ook: Utrechtse Nour (17) runt al twee huiswerkscholen

Op 1 januari wordt Hajir Hajji formeel benoemd na een advies van de ondernemingsraad van Action. Ze wordt de eerste vrouwelijke baas van Action en volgt Sander van der Laan op, die tot eind maart aanblijft om de overdracht te vergemakkelijken, schrijft NU.

Lees ook: Het succesverhaal van topadvocaat Mounia Benabdallah

De afzwaaiende Van der Laan was sinds 2015 topman van Action. Het bedrijf groeide onder zijn leiding van ruim 600 winkels in zes landen naar ruim 1800 winkels in negen landen en de omzet steeg van 2 naar bijna 5,6 miljard euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team